1 december - Intervju med Niklas "Sten" Stenman

Mitt emot oss i soffan sitter mannen som är hårdast på skid, Sten, även kallad Niklas Stenman, mannen som går i träskor.

 

 

Vi tänker precis dra igång intervju-stunden då Sten utbrister ”JAG MÅR TOPPEN!!” samtidigt som han äter en pepparkaka och kliar sig på pungen. Lyckan i hans ögon är svår att gå miste om. Den senaste tiden har livet nämligen varit fyllt med fjärilar i magen och massor av gnistrande kemi, det vill säga, ända sedan Rebban började på skid. Sten beskriver Rebban med de fina orden ”Hon har jättejättefina ögon, och hon är snygg och rolig och söt och allt som man bara kan tänka sig”. Nu är det bara pepparkakor som kan skilja dem åt. Helhärligt alltså.

 

Sten beskriver dagen han fick upp ögonen för Rebban som ”jag kommer inte ihåg”. Vilken tur att vi gör det då! Det hela började med facerapar på facebook, men han hade vid den tidspunkten inte insett det storslagna med Svalan 2:s alldeles egna Åkulla-chey. Det var först veckan innan Kiruna som det hela hettade till när Johan hittade dem tillsammans i Stens säng. 

 

Som många säkert vet har Sten en blick som kan hugga genom sten. Den är helt enkelt one of a kind.

Ett fint minne sten har från sin tid på skid är nollningen. Han tyckte hela nollningen var väldigt kul även fast han blev smått nervös över att vara i samma grupp som Susanne som på den tiden hade ett rykte om sig att vara mycket elak. Det hela löste sig dock bra. Sten har många oväntade talanger. En av dem är hans skillz på oboe. Enligt honom föddes han med en oboe i handen.

 

Stens bästa raggningsreplik är ”har du en karta, jag har nämligen gått vilse i dina ögon”. En riktig vinnare, då han inte kan läsa kartor. En dålig ovana Sten har är att han ofta biter på naglarna. Tips från coachen är att måla naglarna i en knallig, fin färg. Då minskar lusten av att bita på naglarna. DETTA ÄR BEVISAT.

 

Lyssnar helst på: Dead by April

Äter helst: Friterad kyckling

Dricker helst: Portello

Tränar helst: A1 Skate på skare

 

Något som Sten avskyr mer än någonting annat här i livet är choklad. Såhär beskriver han den fruktansvärda smaken; ”När kakaon når tungan vrider sig magen ut och in. Det är sliskigt äckligt och kan liknas med harlortar. Vilket jag råkar ha stor erfarenhet av att äta”. Han tycker inte att Agnes Leffler Rosendahl är sliskig.

 

New York eller London

Hinduism eller Buddhism

Kolasås eller jordubbssås

CIVILSTATUS: Gult (Röd)

Hoppas ni nu har fått en bättre och bredare bild av Niklas Stenman – grabben med that leendé. 

Kommentarer:

1 Zacke:

Festlig bloggkalender! Jag måste dock fråga vad som menas med Åkulla-chey? Det enda Åkulla jag hört talas om är skidmetropolen som ligger utanför Varberg:)

Svar: Jadu Zacke, har aldrig varit i varken "ditt Åkulla" eller Rebbsons Åkulla, men hur som helst så verkar det finnas flera :).http://www.svenskgeografi.se/laen/vaesterbotten/2849-soedra-aakulla.html

//JP7an
ettajavlarna.blogg.se

2 Sten:

Herrejävlar...

3 Rebecka:

Jag bor på ett ställe som kallas Åkulla, med rätta ord är det Södra Åkulla- en liten by utanför Boliden.

Kommentera här: